Mar 14, 2019
Hoeveel kost een fotosessie?

Het is een van de meest gestelde vragen, hoeveel kost een fotosessie (of fotoshoot) nu eigenlijk? Wel het antwoord is heel eenvoudig, want het staat gewoon op mijn website, maar ik geef er graag een beetje uitleg bij.

Nee, je hoeft er niet voor te mailen of bellen. Omdat ik uit ervaring weet dat het een van de meest gestelde vragen is (terecht), staat mijn prijzenoverzicht gewoon online: jij, andere fotografen, de fiscus, ons ma: iedereen kan ze zien. Geen geheimen! Ik werk met drie pakketten, gebaseerd op de ervaring die ik heb met wat klanten vragen.

Waarvoor betaal je eigenlijk?

Als fotograaf vind ik het belangrijk dat je je nergens zorgen hoeft over te maken. Jarenlange ervaring, kennis en know-how en vooral heel veel enthousiasme: ik breng het allemaal mee en stel je graag op je gemak. Het kan misschien een beetje onwennig zijn in het begin maar dat is helemaal nergens voor nodig: alles verloopt in een vlotte en ongedwongen sfeer: alles mag en niks moet!

Bij eender welk pakket dat je kiest, zit volgende service inbegrepen:

  • de tijd voor de fotosessie zelf. Maximaal 1,5 uur, maar als we sneller klaar zijn, hoeven we het niet te rekken. Vooral ongeduldige kinderen (of partners) weten dat te appreciëren :)
  • een online galerij met minimum het aantal beloofde foto’s, voor minstens 9 maanden. Die persoonlijke galerij gebruik je om bestanden of afdrukken te bestellen en aan familie en vrienden te tonen als je wil.
  • De btw en alle verplaatsingskosten binnen België. Geen gedoe over een paar extra kilometers.

En de digitale bestanden?

Ik geloof heel erg dat foto’s veel mooier zijn als ze afgedrukt zijn. Je kunt ze vasthouden en voelen, ze komen gewoon veel beter tot hun recht dan op een computerscherm én ze gaan veel langer mee! Omdat ik wil aanmoedigen iets met je foto’s te doen, zijn de digitale bestanden (hoge resolutie) standaard niet inbegrepen.

Als je een fotosessie boekt, dan heb je misschien ook al een eindresultaat in gedachten. Je wil die lege muur in huis vullen met een mooie uitvergroting, je wil oma en opa enkele afdrukken van de kleinkinderen geven want ze zitten niet of Facebook (klinkt herkenbaar?) of je hebt graag een album om mee te stoefen. Digitale bestanden zijn handig als back-up, maar zorgen voor uitstelgedrag.

Fotosessie: doen of niet?

Dat moet je vooral zelf beslissen! Kies in ieder geval voor een fotograaf waar je een goed gevoel bij hebt en waarvan de foto’s je 100% aanspreken. Neem de tijd om het portfolio te bekijken. Bespreek vooraf even wat je mag verwachten en ook wat jouw verwachtingen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je het eindresultaat krijgt wat je wenst.

Een fotosessie voor jezelf, met je partner of je gezin doe je niet elke week, maar het zijn tastbare herinneringen van jullie levens die zo snel voort denderen. Gun jezelf af en toe een bewust pauzemoment. Dat kan een fotosessie zijn, maar natuurlijk ook iets anders. Heb je nog vragen? Laat het met zeker weten!


LINK COPIED